FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

Vall de Núria posa en marxa l’Avalhex, un nou sistema antiallaus

Vall de Núria, 10 de gener de 2005

Aquest hivern Vall de Núria posa en marxa l’Avalhex, un nou sistema de prevenció d’allaus projectat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya dins el marc de les diverses actuacions fetes per millorar la seguretat en la línia del cremallera.

La Generalitat assumeix la propietat i la gestió de la línia Lleida - La Pobla amb l’objectiu de revitalitzar-la definitivament

Barcelona, 4 de gener de 2005

La Generalitat de Catalunya ha assumit des de l’1 de gener la propietat i la gestió de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur. Per afrontar aquesta gestió, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha elaborat un estudi per analitzar la situació actual de la línia i plantejar-ne els eixos de futur. L’objectiu de la Generalitat és aconseguir revitalitzar aquesta línia ferroviària definitivament millorant la infraestrucutra, augmentant el nombre d’usuaris i fent-ne un model de gestió.

Visita del conseller Joaquim Nadal a la línia Lleida - La Pobla de Segur

Barcelona, 3 de gener de 2005

Un cop formalitzat el traspàs de la propietat i gestió de la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; del president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín; del delegat del Govern a Lleida, Jaume Gilabert; del secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal; del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres; així com dels presidents dels consells comarcals i els diferents alcaldes de les poblacions per on passa la línia; farà demà dimarts, 4 de gener, el recorregut del tren que uneix Lleida i La Pobla de Segur.