FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Notes de Premsa

"Turistren" reforça l’oferta lúdica i turística d’FGC

Barcelona, 15 d'abril de 2015

La nova marca Turistren potencia l’oferta de lleure associada a la xarxa de Ferrocarrils i dóna a conèixer les diferents possibilitats turístiques que ofereix el viatge amb tren. Els bitllets combinats d’FGC apropen a l’usuari una variada oferta de possibilitats per visitar museus, espais arquitectònics d’un gran valor històric i espais de lleure. La campanya de comunicació està protagonitzada per empleats d’FGC difondrà la iniciativa a les instal·lacions de Ferrocarrils.

Balanç de la temporada 2014-2015 a les estacions d’esquí del Grup FGC: Un total de 492.889 esquiadors

Barcelona, 15 d'abril de 2015

Les estacions de Espot i Port Ainé han registrat xifres superiors a les obtingudes l’any anterior. Gràcies a les últimes nevades, les pistes d’esquí de La Molina, Vallter 2000, Espot i Port Ainé han obert més dies dels previstos inicialment. Vall de Núria per la seva banda ha ofert el servei del Parc Lúdic.

Augmenta l’ocupació dels Trens Turístics del Grup FGC respecte l’any anterior

Barcelona, 14 d'abril de 2015

Les xifres registrades durant aquesta Setmana Santa són superiors a les obtingudes durant el mateix període de l’any anterior. L’increment més destacat l’ha experimentat el Cremallera de Vall de Núria, amb un creixement de visitants del 36,47%.

FGC instal·la desfibril·ladors en diferents punts de la seva xarxa

Barcelona, 10 d'abril de 2015

Les estacions de Ferrocarrils de Pl. Catalunya i Pl. Espanya ja disposen de desfibril·ladors per poder atendre qualsevol persona per una aturada cardíaca. Els agents d’estacions d’FGC han rebut formació específica per tal de poder utilitzar correctament els nous dispositius.

FGC obre un procés participatiu entre els usuaris per batejar trens amb noms d’escriptors i escriptores

Barcelona, 9 d'abril de 2015

Coincidint amb la Setmana de Sant Jordi, Ferrocarrils batejarà el proper dia 22 d’abril nous trens de la sèrie 113 amb les opcions guanyadores d’un procés de votació popular entre els usuaris.

El Tren dels Llacs es posa en funcionament aquest cap de setmana

Barcelona, 1 d'abril de 2015

Dissabte 4 d’abril entra en funcionament aquesta històrica línia ferroviària, que uneix Lleida i la Pobla de Segur. Enguany, es realitzaran circulacions amb 5 cotxes, és a dir, un més que la temporada anterior. Amb aquest increment, l’oferta passarà de 224 a 280 visitants per tren.

Projecte pilot per instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a cinc estacions d’FGC

Barcelona, 29 de març de 2015

Els aparcaments de les parades de Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Igualada, Martorell i Volpelleres disposaran a partir d’aquest estiu de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. El projecte parteix de la iniciativa EV-Friendly, de l’Associació Volt-Tour, i compta, a més, amb la col·laboració del Clúster d’Eficiència Energètica, el clúster Railgrup, i les empreses Simon, ImesAPI i Empark.

El Tren del Ciment es posa en marxa aquest cap de setmana

Barcelona, 27 de març de 2015

El Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, propietat d’FGC, va celebrar l’any passat el seu 100è aniversari. El trajecte, que dura 20 minuts, el realitza una locomotra amb quatre cotxes que tenen capacitat per a 25 viatgers cadascun.

FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès convoquen el III Concurs de Nanorelats “Un tren d’històries”

Barcelona, 23 de març de 2015

El concurs de nanorelats Un tren d’històries explicarà les vivències basades en els viatges amb Ferrocarrils i podran ser presentats per Twitter i Facebook, a través dels comptes corporatius d’FGC. Aquesta és la tercera edició del concurs de nanorelats que celebren conjuntament FGC i L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

FGC celebra amb els viatgers el Dia Internacional de la Narració Oral

Barcelona, 18 de març de 2015

Un grup de narradors d’Anin (Associació de Narradores i Narradors) explicaran microcontes als viatgers de Ferrocarrils dins dels trens i al vestíbul del carrer Bergara de l’estació de Pl. Catalunya.

FGC, l'Ajuntament de Terrassa i el mNACTEC potencien les visites als espais culturals de la ciutat

Barcelona, 17 de març de 2015

A partir del dia 20 de març els usuaris d’FGC podran adquirir bitllets combinats per viatjar amb Ferrocarrils i visitar la Seu d’Ègara, les cases modernistes Masia Freixa i la Casa Alegre de Sagrera, i els museus Castell-Cartoixa de Vallparadís o el mNACTEC.

FGC col·laborarà en la difusió de les campanyes solidàries de la Fundació Pere Tarrés

Barcelona, 17 de març de 2015

L’acord estableix la cessió de diversos espais dels trens i estacions amb l’objectiu d’ajudar a la Fundació Pere Tarrés en la promoció de les seves iniciatives solidàries, centrades en el lleure i l’acció social.

El conseller Vila visita el nou Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta d'FGC

Barcelona, 11 de març de 2015

El recentment estrenat centre de documentació vol ser un referent de la conservació i l’estudi de la documentació històrica ferroviària.

FGC assoleix el millor índex de cobertura de la seva història i arriba al 93,18% l'any 2014

Barcelona, 11 de març de 2015

El nombre de viatgers ha augmentat respecte el 2013 un 2,28%, sent el millor any de la història al Metro del Vallès, que arriba a superar els 31 milions de viatgers. En el cas d’FGC Turisme i Muntanya, l’índex de cobertura assolit l’any 2014 ha arribat al 102,48%. Els nivells de valoració dels clients continuen a l’alça i s’intensifica l’acció internacional amb col·laboracions amb diferents països.

El servei fast line d'FGC es confirma com el transport més fiable per arribar al MWC

Barcelona, 5 de març de 2015

Durant els 4 dies que ha durat el Mobile World Congress, FGC ha registrat un increment de més de 143.000 viatgers convertint-se en la fast line del Congrés, arribant a registrar-se 42.200 validacions diàries més que en un dia habitual. En hora punta s’han arribat a registrar increments de fins a 5.800 viatgers. L’edició d’enguany del MWC ha suposat un increment del 13,5% de clients en relació a les dades de l’any 2014.