FGC Mobile  |
A A
| català | castellano | english

Press Releases

Aquest novembre les estacions d’esquí d’FGC es donen a conèixer en fires de turisme

Barcelona, 21 october 2011

La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé participaran aquest mes de novembre en diferents fires d’oci i turisme. Es presentaran totes les novetats, les activitats i els serveis disponibles a les estacions d’esquí per aquells que vulguin gaudir-ne aquest hivern

FGC i Iberpotash acorden redactar el projecte del tercer carril per connectar les vies actuals amb el futur Corredor del Mediterrani

Barcelona, 21 october 2011

El conveni també contempla que FGC adequarà gradualment el servei que presta actualment a les necessitats d’IBERPOTASH.

Protecció Civil i FGC realitzen un simulacre de rescat d'un cremallera descarrilat a la Vall de Núria

Barcelona, 20 october 2011

El simulacre de rescat del cremallera s’ha fet en un punt de la línia només accessible amb el propi cremallera o a peu, fet que dificulta l’actuació dels cossos d’emergències, sent un exercici de rescat realista, dificultós i que posa a prova la capacitat de reacció de tots els serveis implicats.

Vall de Núria organitza una cronoescalada com a cloenda de la Cursa Virtual del Camí Vell

Vall de Núria (Ripollès), 18 october 2011

Vall de Núria organitza una cronoescalada el diumenge 23 d’octubre per posar fi a la Cursa Virtual del Camí Vell. Els participants gaudiran d’una festa de cloenda on es farà el lliurament de premis als guanyadors. El recorregut de la cursa serà de 7km amb Queralbs com a punt de sortida i el Santuari de Vall de Núria, d’arribada.

La Molina estalviarà 150.000 mil euros anuals amb un nou centre de biomassa i la renovació de 90 canons d’innivació, entre d’altres millores energètiques

La Molina, 17 october 2011

La nova caldera de biomassa, que estarà en servei el desembre de 2011, s’alimentarà de residus forestals generats per la pròpia neteja dels boscos i representarà un estalvi anual de 60 mil euros en consum d’energia a l’hora de produir calefacció. La Molina també renova el sistema d’innivació amb 90 canons nous d’última tecnologia que milloren el rendiment de la instal·lació i suposen un important estalvi en els costos a l’hora de produir neu. També s’ha instal·lat un sistema de regulació de la calefacció en les casetes de tots els remuntadors, entre d’altres mesures d’aprofitament energètic

Convocatòria de premsa: Pere Macias presenta la seva tesi doctoral basada en l’aïllament ferroviari de Catalunya

Barcelona, 17 october 2011

ACTE: presentació del llibre Via ampla, ment estreta DIA: dimarts, 18 d’octubre de 2011 HORA I LLOC: 19h Espai Provença d’FGC (estació Provença, vestíbul Balmes/Rosselló)

El transport de mercaderies d’FGC creix i guanya pes al Port de Barcelona

Barcelona, 10 october 2011

El transport de mineral ha incrementat en un 62% en els primers vuit mesos de l’any, mentre que el de vehicles creix en un 22%. Fora de l’àmbit del Port, el transport de sal entre les mines de Súria i la fàbrica de Solvay a Martorell també augmenta en un 17%. L’estalvi en matèria d’emissions de CO2 a l’atmosfera és de gairebé 3 mil tones anuals i comporta que deixin de circular 80 mil camions a l’any. En total, FGC ingressa 3 milions d’euros pel transport mercaderies entre gener i agost de 2011, la meitat dels quals corresponen al transport de potassa. Amb la creació de la marca FGC Cargo, Ferrocarrils fa un pas endavant per internacionalitzar el negoci de les mercaderies i optar a l’operació de nous serveis tant a Espanya com a la resta d’Europa.

FGC renuncia als lots de Nadal seguint la política d’estalvi del govern

Barcelona, 6 october 2011

FGC organitza el Congrés Mèdic de referència del sector ferroviari a nivell internacional

Barcelona, 3 october 2011

Barcelona acollirà el Congrés anual de la UIMC 2011 des del proper dijous. La Union Internationale des services Médicaux des Chemins de fer (UIMC) és la filial mèdica de la Union Internationale des Chemins de fer (UIC) i vetlla per les bones condicions mèdiques dels treballadors del sector ferroviari que hi està agrupat. Ferrocarrils de la Generalitat organitza enguany el Congrés anual, on es trobaran els serveis mèdics dels 45 països membres i de la qual en formen part els principals operadors de tot el món. Durant el Congrés, els assistents visitaran el Centre de Comandament Integrat i els tallers d’FGC a Rubí, i també viatjaran amb el cremallera de Montserrat.

Reforç i allargament del servei per l’Espanyol-Reial Madrid del proper diumenge

Barcelona, 29 september 2011

Els trens circularan fins a una hora després d’acabar el partit en totes les línies urbanes, i també fins a Martorell. Després del partit també s’incrementa la freqüència habitual entre Cornellà i Plaça Espanya, amb trens cada quatre minuts i mig, per tal de facilitar la sortida de l’estadi i la tornada a casa dels aficionats.

FGC presenta el 1r concurs de relats ‘M’escrius-T’escric’ el proper dijous a les 13h a l’Espai Provença

Barcelona, 27 september 2011

El concurs és obert a tothom i premiarà els millors relats, en format de carta, que expliquin experiències reals o imaginàries viscudes o bé als Ferrocarrils, o bé a Montserrat o bé a La Molina o Vall de Núria. Les 50 primeres persones que presentin la seva carta el mateix dijous tindran com a premi un forfet per a alguna de les estacions de muntanya de Ferrocarrils i un bitllet per al cremallera i els funiculars de Montserrat.

Incidència a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 24 september 2011

Aquesta tarda l’avaria d’un tren a l’estació de Pl. Catalunya ha obligat a interrompre el servei urbà fins a l’estació de Sarrià entre les 19.15h i les 19.40h, fins que la unitat ha pogut ser remolcada.

Segon premi internacional de prestigi per a la reforma arquitectònica de l’edifici de Sant Josep

Vall de Núria, Ripollès, 23 september 2011

Es tracta de l’European Steel Design, un premi que reconeix cada dos anys els edificis que fan un ús creatiu i funcional de l’acer. La cerimònia d’entrega de premis s’ha celebrat aquest dijous a Postdam (Alemanya), i en l’edició d’enguany també han resultat guardonades construccions tan espectaculars com l’estadi Aviva de Dublín o el circuit de Fórmula 1 d’Abu Dhabi.

L’Audiència Provincial de Barcelona confirma la sentència d’un any i mig de presó per una agressió a un empleat ferroviari d’FGC

Barcelona, 22 september 2011

És la primera resolució en via de recurs que aplica la condició d’agents de l’autoritat als empleats ferroviaris en exercici de les seves funcions, tal i com així ho assenyala la Llei Ferroviària de Catalunya.

Reforç del servei d’FGC durant les festes de la Mercè

Barcelona, 21 september 2011

Les línies urbanes L6 (Reina Elisenda), L7 (Av. Tibidabo) i L8 (Molí Nou) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya funcionaran ininterrompudament les nits de divendres i dissabte.