FGC Mobile  |
A A
| català | castellano | english

Press Releases

Més d’1,1 milions de visitants durant la temporada d’estiu 2017 a les estacions i trens turístics d’FGC

Barcelona, 19 september 2017

Des de l’inici de l’estiu, La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé han registrat un total de 400.000 visitants . Pel que fa als trens turístics d’FGC, el cremallera i els funiculars de Montserrat, el cremallera de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat més de 700.000 persones durant el 2017 (increment del 22%).Tant el Tren del Ciment com el Tren dels Llacs continuen en funcionament les properes setmanes. També Vall de Núria i La Molina

FGC reforça el servei amb tres nits de servei ininterromput durant les Festes de la Mercè

Barcelona, 18 september 2017

Els trens de les línies L6, L7, L8 i L12 oferiran servei ininterromput les nits del 22, 23 i 24 de setembre. La nit del Piromusical de la Mercè es reforça el servei amb dues circulacions amb sortida des de Pl. Espanya a les 22.55h i a les 23.07h.

El 100% de la xarxa metropolitana d’FGC queda adaptada a persones amb mobilitat reduïda

Barcelona, 13 september 2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, visita l’estació del Putxet, un cop han finalitzat les obres de millora de l’accessibilitat. Els treballs, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, han consistit en la instal·lació de dos ascensors per a facilitar les connexions entre el carrer i les andanes.

FGC dissenya una nova uniformitat per al seu equip amb un procés innovador i participatiu

Barcelona, 12 september 2017

El projecte FGC Innovest reflexiona sobre quina i com ha de ser la indumentària corporativa de la companyia. En el procés intervé l’equip humà de Ferrocarrils, juntament amb escoles de disseny, empreses d’innovació i els usuaris.

Reforç del servei d’FGC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Barcelona, 7 september 2017

Barcelona-Vallès es realitzarà un servei especial incrementant l’oferta de trens. A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes

FGC i autobusos HIFE connecten la línia Lleida-La Pobla amb Tarragona, Castelló, València, Saragossa i Terol

Barcelona, 7 september 2017

FGC i HIFE signen un conveni de col·laboració per a la comercialització de bitllets combinats que combinin el transport amb tren i autobús. Els nous bitllets permetran enllaçar els trens de la línia Lleida – La Pobla i diferents ciutats de fora de Catalunya

Comunicat d’FGC referent a la publicació de CCOO sobre la línia de Lleida-La Pobla

Barcelona, 4 september 2017

En referència al comunicat emès per Comissions Obreres (CCOO) referent a la precarietat del personal laboral adscrit a la línia Lleida-La Pobla, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) desmenteix les afirmacions que allà s’hi manifesten i confirma que sempre i en tots els casos respecta el marc legal d’organització del treball i de gestió de recursos humans aplicable a una empresa de serveis públics de transport. D’altra banda, FGC manifesta la seva voluntat permanent del diàleg amb la representació dels treballadors cercant l’entesa social en la definició millor marc regulador de les condicions laborals tal com s’ha estat fent des de la posada en marxa del nou model de servei amb els nous trens.

FGC supervisarà el manteniment de la línia 1 del Metro de Lima

Barcelona, 31 august 2017

FGC i l’empresa Ardanuy han guanyat el concurs per supervisar els treballs de manteniment sobre la infraestructura i el material mòbil de la línia. El projecte s’ha licitat per un import de 2,1 milions d’euros i amb un termini d’execució de dos anys

Vall de Núria celebra aquest divendres la festivitat de Sant Gil

Barcelona, 30 august 2017

Els actes de la jornada comptaran amb la presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. La nit abans es farà la processó de torxes i durant la diada hi haurà la cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes, entre d’altres.

Reforç del servei d'FGC amb motiu de la manifestació contra els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Barcelona, 23 august 2017

A la línia Barcelona-Vallès es realitzarà un servei especial reforçat, amb el màxim d’oferta possible a partir del migdia i fins la finalització de la manifestació. A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes.

La Molina rep un 17% més de visitants des de l'inici de la temporada d'estiu

Barcelona, 23 august 2017

L’estació de La Molina ha rebut, des de l’inici de la temporada d’estiu, 31.637 visitants, el que representa un augment del 17% respecte a la temporada anterior. Les bones dades demostren l’interès de les activitats d’estiu de les estacions d’FGC i la bona recepció que han tingut les novetats d’enguany.

FGC aprofita l'estiu per a realitzar obres de millora i renovació dels equipaments

Barcelona, 22 august 2017

Durant l’agost, i aprofitant la disminució d’usuaris, es realitzen un seguit d’obres de millora en vies, catenàries, enclavaments, comunicacions, edificis, subestacions, infraestructures i estabilització de talussos que suposaran una inversió de més de 20 milions d’euros. Es demostra així la voluntat d’FGC de seguir millorant en la prestació de serveis i fer-ho en èpoques de l’any en què les obres no condicionin la qualitat d’aquest.

Curses virtuals a les estacions del Grup FGC

Barcelona, 17 august 2017

Vall de Núria és l’escenari de la cursa virtual "Camí Vell", que va des de Queralbs fins a Núria. Es tracta d’un dels itineraris de muntanya més característics del Pirineu. Actualment, els atletes Joan Freixa (41:49:00) i Laura Orgué (49:10:00) ostenten els millors resultats d’aquest repte esportiu. Les estacions del Pallars Sobirà, alhora, proposen curses 3.0 per fer aquest estiu: la Cronoescalada amb bicicleta de carretera a Port Ainé i el Quilòmetre Vertical "Vall de Peguera” d’Espot.

FGC reorganitza i millora la seva flota de trens cremallera

Barcelona, 10 august 2017

La recent adjudicació per a l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria permetrà guanyar robustesa, fiabilitat i disponibilitat tant a Vall de Núria com a Montserrat. L’objectiu és donar resposta a l’augment progressiu de visitants. Aquest 2017 el Cremallera de Núria ha registrat un 9% més de clients que la temporada anterior i el Cremallera de Montserrat un 21%.

FGC finalitza les obres de millora dels accessos a l’estació de Terrassa Rambla

Terrassa, 9 august 2017

La renovació de les escales mecàniques i l’ampliació de les escales fixes permetran un accés més còmode dels usuaris a l’andana de la via 2 de l’estació. La finalització dels treballs permet la reobertura de l’andana de la via 2 de l’estació que ha estat fora de servei mentre han durat les obres.