FGC Mobile  |
A A
| català | castellano | english

Press Releases

FGC i Correos instal·len la primera màquina de recollida de paquets CityPaq a l’estació de Balaguer

Balaguer, 13 june 2017

Aquesta màquina és la primera que entra en servei a la línia Lleida-La Pobla i suposa un valor afegit per l’usuari. La instal·lació d’aquests terminals certifica la clara aposta d’FGC per estendre el concepte “smart” a tota la seva gestió ferroviària, posada al servei de l’usuari.

Tall de servei a la línia R6 per obres de millora

Barcelona, 12 june 2017

El cap de setmana del 17 i 18 de juny quedarà interromput el servei de trens entre les estacions Sant Esteve Sesrovires i Igualada de la línia Llobregat-Anoia. FGC oferirà diferents serveis d’autobusos substitutoris per garantir la mobilitat dels viatgers.

FGC trasllada el Funicular de Gelida als tallers de Rubí per iniciar la rehabilitació

Gelida, 9 june 2017

Aquest matí s’ha retirat la unitat de funicular per iniciar la seva rehabilitació. Amb una inversió d’1,5 milions d’euros, l’objectiu és renovar el funicular respectant-se el disseny històric.

FGC promou l'enllaç de la línia Lleida-La Pobla amb l'AVE

Barcelona, 9 june 2017

La campanya afavoreix l’ús del tren per enllaçar els Pirineus amb les ciutats de Barcelona i Madrid. La línia d’FGC permet enllaçar La Pobla amb Barcelona en 3 hores i La Pobla amb Madrid en 4 hores.

El conseller Rull inaugura el Montserrat Classic Express d’FGC, l’únic tren restaurant turístic de Catalunya

Sant Boi de Llobregat, 3 june 2017

El tren està format por quatre cotxes restaurats de finals del segle XIX, amb taules i una barra de servei de bar. Els usuaris poden degustar gastronomia local amb vins i caves catalans durant el trajecte de Sant Boi de Llobregat a Montserrat.

FGC prepara un seguit d’actes populars al territori per celebrar el 75è aniversari de La Molina

La Molina, 2 june 2017

El 28 de febrer de 2018 farà 75 anys de la inauguració a La Molina del primer teleesquí comercial de l’estat espanyol. Les inversions previstes el 2017 a l’estació superen els 3 milions d’euros.

FGC i la Fundació Pere Tarrés col·laboren en la millora de l’Alberg Les Estades (Rialp- Pallars Sobirà) i el seu entorn

Rialp, 31 may 2017

S’instal·larà un ascensor que comportarà una major confortabilitat als clients i permetrà l’accessibilitat als allotjaments a les persones amb mobilitat reduïda. L’alberg permet els seus visitants gaudir de l’entorn natural i realitzar diferents activitats educatives, esportives i de lleure.

FGC augmenta un 36% les inversions previstes a les estacions de muntanya del Pallars

Rialp, 29 may 2017

Les inversions previstes el 2017 a Espot i Port Ainé superen els 2 milions d’euros. La Comissió Assessora del Pallars ha fet balanç de la temporada d’hivern i ha analitzat els objectius estratègics de cara als propers mesos d’estiu.

La Molina inicia la temporada d'estiu amb preus adaptats més competitius

Barcelona, 26 may 2017

Dissabte 3 de juny l’estació de la Cerdanya començarà la temporada d’estiu amb l’Opening day All For One, dirigit als bikers. Entre les diverses novetats destaca l’ampliació del Bike Park amb dos circuits, l’homogeneïtzació de les tarifes i les edats dels infants (fins als 16 anys), així com també el nou forfet “La Molina Non Stop".

FGC licita obres de renovació de via als túnels de la línia Lleida-la Pobla

Barcelona, 25 may 2017

FGC suma als treballs del túnel 3 les obres de millora als túnels 6,10, 11 i 12 de la línia entre Vilanova de la Sal i Àger. Es renovaran prop de 3.000 metres amb un termini d’execució de 7 mesos.

La Generalitat licita la compra de 15 nous trens per a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 25 may 2017

L’augment de la flota d’unitats permetrà multiplicar per dos la freqüència de pas, passant d’un servei cada 10 minuts en hora punta a un tren cada 5 minuts a Sabadell i Terrassa. L’adquisició dels combois absorbirà la demanda creixent un cop finalitzats els perllongaments de Terrassa i Sabadell.

FGC incorpora nous agafadors a les unitats 113 i 114 per millorar el confort dels viatgers

Barcelona, 22 may 2017

Aquesta millora permet una distribució més equilibrada dels viatgers en tota la superfície del tren millorant el confort i el desplaçament pel seu interior. S’han instal·lat 402 agafadors nous distribuïts en 24 unitats de tren de la sèrie 113 i la sèrie 114.

Una trentena d’activitats commemoraran el centenari de l’arribada del tren a Sant Cugat, un esdeveniment clau en la modernització de la ciutat

Barcelona, 19 may 2017

L’efemèride es commemorarà entre l’octubre del 2017 i el juny del 2018. En el conjunt d’activitats hi destaca l’exposició “Al tren! Cent anys del ferrocarril a Sant Cugat” al Museu de Sant Cugat i una “Festa del Centenari” amb una cercavila per rememorar el moment de l’arribada del tren.

FGC licita l'ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport

Barcelona, 19 may 2017

L’objectiu és donar resposta a l’augment progressiu de visitants a la Vall de Núria. Aquesta última temporada d’hivern el Cremallera de Núria ha registrat un 25% més de clients que la temporada anterior. Una nova locomotora, dos cotxes remolc i 2 nous cotxes intermedis reforçaran el parc mòbil actual de l’estació de muntanya del Grup FGC.

FGC i Protecció Civil de la Generalitat realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur

Barcelona, 19 may 2017

FGC ha posat en pràctica el seu pla d’autoprotecció (PAU) per avaluar els procediments d’actuació davant d’una emergència. L’exercici ha consistit en l’incendi en un comboi d’un tren de la línia Lleida - La Pobla al seu pas pel túnel entre les estacions d’Àger i Cellers.