FGC Mobile  |
A A
| català | castellano | english

Press Releases

Es reuneix a Tremp la Comissió de seguiment del servei de transport Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d'Àneu, on s'ha destacat l'augment d'usuaris i la satisfacció

Barcelona, 23 march 2017

L’any 2016 s’assoliren els 111.241 viatges, un augment del 45% respecte l’any anterior. L’índex de satisfacció del client puntua la línia en 75,61 sobre 100, una xifra molt propera a la de les línies Barcelona – Vallès o Llobregat – Anoia, també gestionades per FGC. La comissió es creà l’any 2012 amb l’objectiu d’avaluar i analitzar el funcionament del servei de tren i de bus entre el Pallars i el Segrià.

FGC i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès convoquen el V concurs de tuitrelats "Un tren d'històries"

Barcelona, 23 march 2017

El concurs literari de tuitrelats forma part del conjunt d’iniciatives que Ferrocarrils està preparant per la setmana de Sant Jordi. El tema central del concurs serà el viatge en tren i podran ser presentats per Twitter amb l’etiqueta #FGCrelats.

El Laboratori d'Ecoinnovació presenta el primer informe "Tendències d'ecoinnovació en mobilitat ferroviària"

Barcelona, 20 march 2017

L’informe ha estat realitzat amb la col·laboració d'FGC, Alstom, TMB i Railgrup i presenta una anàlisi de la importància de l’ecoinnovació en la situació actual del sector de la mobilitat ferroviària. L’informe recull les principals tendències i casos reals d’empreses globals que demostren de quina manera l’ecoinnovació suposa una millora de les condicions ambientals i un benefici empresarial a través de la reducció de CO2, de l’estalvi en costos en matèries primeres i energia, així com un augment del valor dels aspectes intangibles que valora el mercat.

FGC reforça el servei del Funicular de Vallvidrera els caps de setmana

Barcelona, 16 march 2017

L’augment de viatgers dissabtes i diumenges justifica aquest operatiu per tal de regular les circulacions i maximitzar l’aprofitament de les places ofertades. Es renova també la imatge interior i exterior del funicular.

L'estació d'Igualada d'FGC estrena punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Barcelona, 8 march 2017

Es tracta d’un projecte pilot de col·laboració públic-privat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya i Railgrup, l’Associació Volt-Tour i les empreses Simon, Empark i imesAPI. Les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres ja compten amb aquest servei.

FGC i el SEM realitzen una simulació d'emergència utilitzant la realitat virtual

Barcelona, 7 march 2017

L’objectiu del projecte europeu AUGGMED és desenvolupar una plataforma basada en els serious games per crear un ambient d’immersió virtual de formació. Aquesta eina permet treballar la coordinació del SEM amb els diferents intervinents en un incident de múltiples víctimes.

FGC transporta un 21% més de viatgers que l'anterior edició del Mobile World Congress

Barcelona, 2 march 2017

Durant els quatre dies que ha durat el Mobile World Congress FGC ha transportat més de 180.000 viatgers convertint-se en la fast line del Congrés. La demanda ha augmentat un 131% respecte al volum d’usuaris d’un dia habitual.

El Grup FGC renova el conveni amb la RFEDI i la promoció de l’esquí

Barcelona, 1 march 2017

Ambdues entitats mostren de nou el seu compromís de col·laborar activament per promocionar i difondre l’esquí.

FGC instal·la caixers automàtics a les estacions de les línies metropolitanes

Barcelona, 1 march 2017

Ferrocarrils oferirà als usuaris aquest servei bancari de la mà de Cardtronics de forma gradual a les seves estacions. La iniciativa s’emmarca dins la constant dinamització de l’activitat comercial d’FGC, buscant noves ofertes comercials que aportin valor afegit als viatgers, i reflectida en el web impuls.fgc.cat.

FGC transporta 18.463 viatgers fins a les 12 del matí el primer dia del Mobile World Congress

Barcelona, 27 february 2017

Aquesta xifra representa un 219% més que en un dia laborable fent el mateix trajecte. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya està reforçant el servei durant els dies que duri el Congrés, doblant la capacitat dels trens.

FGC inicia les obres de renovació de via al túnel de Coll de Porte de la línia Lleida-la Pobla

Lleida, 27 february 2017

El túnel 3 està situat entre les entre estacions de Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de la Sal de la línia Lleida-la Pobla de Segur. Amb una longitud de 3.495 metres, és el túnel més llarg de la línia.

Fins a les 19.00 hores, FGC ha transportat un 22,9% de viatgers més que l’anterior edició del Mobile World Congress

Barcelona, 27 february 2017

39.084 persones han escollit FGC per desplaçar-se entre les estacions de Pl. Espanya i Europa|Fira en el primer dia del congrés. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforça el servei durant els dies que duri el Congrés, doblant la capacitat dels trens.

FGC aposta per la mobilitat sostenible del seu personal amb vehicles elèctrics i híbrids

Barcelona, 22 february 2017

Actualment FGC compta amb dos vehicles elèctrics i un d’híbrid. La companyia ha dotat de punts de recàrrega elèctrica les seves seus a Barcelona, Rubí i Martorell. A disposició dels usuaris s’han instal·lat punts de recàrrega a les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres.

FGC reforça el seu servei durant el Mobile World Congress

Barcelona, 20 february 2017

Ferrocarrils incrementa les circulacions de trens i dobla la capacitat dels combois per absorbir la demana generada pel congrés de mòbils. S’han establert plans de contingència a les estacions coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona per fer front a les diverses incidències de mobilitat que puguin sorgir. FGC tornarà a ser el transport de referència per arribar al congrés i per enllaçar els dos recintes firals de Fira Barcelona.

Espot celebra el seu cinquantè aniversari

Espot, 12 february 2017

Aquest cap de setmana s’han celebrat els actes commemoratius dels 50 anys de fundació de l’estació. Espot ha tingut aquest dissabte el rècord d’afluència de gent a l’estació, amb més de 2000 visitants.