FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

Afectada la circulació a la línia Llobregat Anoia

Martorell i Sant Vicenç de Castellet, 11 de mayo de 2008

Dues petites esllavissades afecten la circulació de dos trens a Martorell Vila i entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa.

Interrupció del servei entre les estacions de Gràcia i Muntaner a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 8 de mayo de 2008

La circulació de trens quedarà interrompuda a la línia d’FGC del Vallès entre les estacions de Gràcia i Muntaner els dies, 10, 11 i 12 de maig, i entre dissabte 17 i diumenge 18 de maig, per obres de remodelació a l’estació de Sant Gervasi.

Presentació del nou Centre de Comandament Integrat (CCI) d’FGC

Barcelona, 18 de abril de 2008

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, presentaran el proper dilluns, 21 d’abril, a les 12,00 hores, a Rubí, el nou Centre de Comandament Integrat (CCI) d’FGC (carrer Antoni Sedó s/n).

Vall de Núria dóna per acabada la temporada d’esquí amb un balanç positiu

Vall de Núria, 9 d’abril de 2008, 9 de abril de 2008

L’estació d’esquí de Vall de Núria ha tancat les pistes aquesta setmana i dóna per finalitzada la temporada d’hivern 2007-2008. El balanç és positiu ja que s’ha incrementat el nombre de forfets venuts en un 7% (de 26.893 l’any passat a 28.759 enguany) i el nombre d’usuaris del cremallera en un 15% (75.875 el 2007 i 88.440 aquest). A més, cal tenir en compte que l’estat de les pistes ha estat molt bo, ja que s’ha tingut obert un 80 % de l’estació d’esquí, quasi tota la temporada, amb gruixos de neu importants Una de les novetats a destacar aquesta temporada d’hivern ha estat la potenciació de les àrees no destinades a l’esquí. Com a més remarcable cal destacar el parc lúdic que ha crescut un 56% fins arribar a 6.000 usuaris. Tot i tancar les pistes d’esquí, el cremallera i el complex hoteler continuen en funcionament. A més, a partir del proper cap de setmana s’inicien les primeres activitats de primavera-estiu que inclouen el minigolf, el recorregut amb ponis, el circuit de raquetes, el tir amb arc, el Parc Lúdic ( Tubby i Trineus ) i el circuit d’orientació, entre altres.

La presència d’un jove en el túnel de Provença obliga a interrompre el servei de trens a la línia Barcelona-Vallès durant mitja hora

Barcelona, 28 de marzo de 2008

El servei de trens de la línia Barcelona-Vallès d’FGC, ha estat interromput aquest matí durant més de trenta minuts a causa de la presència d’una persona aliena a l’empresa a l’interior del túnel que connecta les estacions de Pl. Catalunya i Provença.

Vall de Núria renova la pàgina web per millorar el servei als clients

Vall de Núria, 13 de març de 2008, 13 de marzo de 2008

L’estació de muntanya de Vall de Núria ha renovat la pàgina web per tal de millorar el servei als clients. La nova pàgina, que manté l’adreça www.valldenuria.cat , és més accessible, té més continguts i un disseny més modern.

Inici de temporada del Tren del Ciment

Barcelona, 13 de marzo de 2008

El Tren del Ciment, també conegut com el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, inaugura la seva nova temporada a partir d’aquest cap de setmana.

Les parelles Miró-Arró en dones i León-Vendrell en homes s’adjudiquen el Campionat d’Espanya per equips a Vall de Núria

Vall de Núria, 12 de marzo de 2008

Les condicions meteorològiques del passat diumenge, 9 de març, feien pensar en que la cursa es disputaria en males condicions, però la bona situació de Vall de Núria, envoltada per muntanyes amb cims per sobre dels 2.800 metres, han permès que l’organització fes un bon treball i preparés un recorregut variat i amb neu al 100% del traçat.

Campionats interautonòmics i de Catalunya per a discapacitats físics a La Molina

La Molina, 12 de marzo de 2008

Vall de Núria acull el 50è Ral•li d’Esquí de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya

Vall de Núria, 5 de marzo de 2008

El proper diumenge, 9 de març, l’estació de muntanya de Vall de Núria acollirà la 50ena edició del Ral•li del CEC, que enguany serà d’un sol dia a causa de les condicions climatològiques d’aquesta temporada.

Interromput el servei a la línia Barcelona-Vallès

Barcelona, 15 de febrero de 2008

El servei de trens de la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha estat interromput durant 20 minuts, entre les 12,40 h i les 13,00 h d’avui divendres, 15 de febrer, a causa d’una avaria en el sistema de comunicacions de la línia.

La línia Llobregat-Anoia ja transporta un 1,9% més de viatgers que fa un any

Barcelona, 11 de febrero de 2008

La línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja transporta un 1,9% més de viatgers respecte el febrer de 2007. La normalització del servei el passat 2 de febrer, després de la interrupció de la línia per una incidència de les obres de l’AVE, juntament amb la posada en funcionament dels nous metros comarcals aquest dissabte, 9 de febrer, han suposat no només la recuperació dels viatgers que habitualment utilitzaven aquesta línia i ho van deixar de fer per l’anomalia del servei, sinó també un increment del nombre d’usuaris. Amb les dades obtingudes a les 12 del migdia d’avui, s’ha registrat un increment de l’1,9% respecte el dilluns, 4 de febrer de 2007. Així, el volum de viatges d’avui, primer dia feiner des de la posada en servei dels metros comarcals, s’estima que serà, al final del dia, de 71.140 viatges. Fa un any va ser de 69.790. La comparativa respecte el darrer dilluns feiner del període en què ha esta interromput el servei és encara més notable: l’increment és d’un 24% (71.140 viatges respecte 57.298 viatges). FGC valora molt positivament aquestes dades i segueix treballant per adaptar la seva oferta a la demanda creixent que està tenint i per mantenir i augmentar la confiança dels seus clients.

Arrenquen els metros comarcals d’FGC

Barcelona, 8 de febrero de 2008

Els metros comarcals de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya començaran a funcionar demà dissabte, 9 de febrer de 2008, des de l’inici del servei. L’estrena d’aquest nou servei comptarà amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, que realitzaran un dels trajectes entre Pl. Espanya i l’estació de Martorell-Central. Durant el trajecte es visitarà la nova estació soterrada de Pallejà.

Una unitat avariada causa retards a la línia Llobregat-Anoia d’FGC

Barcelona, 7 de febrero de 2008

Una avaria en una unitat que es dirigia a Pl. Espanya procedent de Martorell ha provocat retards de fins a 25 minuts a la línia Llobregat-Anoia d’FGC. Al voltant de les 12,20 hores d’avui dijous, 7 de febrer, la unitat ha quedat bloquejada a l’alçada de l’estació de Gornal a causa d'una fuita d'aire.

FGC posa en marxa els metros comarcals de la línia Llobregat-Anoia aquest dissabte

Barcelona, 7 de febrero de 2008

Ferrocarrils de la Generalitat posarà en marxa el proper dissabte, 9 de febrer, el servei de metros comarcals de la línia Llobregat-Anoia. Aquest servei suposa una important millora per a la línia ja que permetrà tenir, en hora punta, un tren cada 5 minuts en el tram Pl. Espanya-Martorell i un tren cada 20 minuts a les línies R5 (ramal de Manresa) i R6 (ramal d’Igualada). Aquest increment de freqüències ha comportat una inversió global de 264,7 MEUR. Un metro entre Martorell i Barcelona: un tren cada 5 minuts Els metros comarcals incrementen la freqüència de pas de trens del servei suburbà Barcelona–Martorell i homogeneïtzen l’interval de pas dels trens que serà, de mitjana, de 5 minuts en hora punta. També s’incrementa la freqüència a les línies R5 (Barcelona-Manresa) i R6 (Barcelona-Igualada), que passen, en hora punta, dels 60 minuts actuals a 20. D’aquesta manera, a partir d’ara, les freqüències seran les següents: Hora punta (de 7 a 9 del matí) : • Tram Molí Nou - Pl. Espanya: 1 tren cada 4 minuts, davant els 6 minuts actuals • Tram Martorell-Enllaç - Pl. Espanya: 1 tren cada 5 minuts, davant els 8 minuts 30 segons actuals. Així, es passa d’un servei d’horari a un servei de freqüència. • Tram Igualada - Pl. Espanya: 1 tren cada 20 minuts, davant els 60 minuts actuals. • Tram Manresa - Pl. Espanya: 1 tren cada 20 minuts, davant els 60 minuts actuals. Hora plana (resta del dia): • Tram Molí Nou - Pl. Espanya: 1 tren cada 5 minuts, davant els 7 minuts 30 segons actuals • Tram Martorell-Enllaç - Pl. Espanya: 1 tren cada 8 minuts i mig, davant els 10 minuts actuals. Així, es passa d’un servei d’horari a un servei de freqüència. • Tram Igualada - Pl. Espanya: 1 tren cada 30 minuts, davant dels 60 actuals. 1 de cada dos amb transbordament a Martorell. • Tram Manresa - Pl. Espanya: 1 tren cada 30 minuts (1 de cada dos, amb transbordament a Martorell), davant dels 60 actuals. L’impuls dels metros comarcals respon a l’important creixement demogràfic de les poblacions de la línia a l’entorn de Martorell. A més, segons l’enquesta de Mobilitat Obligada de l’Idescat, la mobilitat entre l’Anoia i el Baix Llobregat i el Bages per motius laborals i d’estudis són creixents.