FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

Les empreses que integren l'Observatori de Civisme al Transport Ferroviari consensuen una metodologia per valorar els impactes dels grafits

Barcelona, 21 de julio de 2014

Els danys que provoquen els grafits generen sobrecostos importants al sistema de servei públic. Després de pocs grafits, la pintura base del tren està tan degradada que cal tornar-lo a pintar. La retirada d’un tren amb grafits té repercussions per al client que s’han d’incloure en les valoracions econòmiques dels danys.

FGC participa en el programa RETO per desenvolupar tecnologies d’infraestructures ferroviàries

Barcelona, 17 de julio de 2014

L’objectiu del projecte és desenvolupar programes que permetin la detecció en estats incipients d’esquerdes en elements crítics de la infraestructura ferroviària. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya lidera el projecte sota la coordinació tècnica de la Fundació CTM Centre Tecnològic i l’enginyeria INGIMEC.

Les reserves del Tren de l'Ensenyament d'FGC s'incrementen en més d'un 55% durant el curs 2013-2014

Barcelona, 16 de julio de 2014

Les reserves acumulades fins al mes de juny han augmentat un 56,33% respecte el mateix període de l’any anterior. El Tren de l’Ensenyament forma part del Programa Pedagògic d’FGC, amb el qual Ferrocarrils vol transmetre als escolars i als estudiants de cicles formatius la importància del tren com a mitjà de transport públic, eficaç i respectuós amb el medi ambient.

FGC modifica el servei durant els mesos d’estiu i aprofita per fer tasques de millora en la infraestructura

Barcelona, 20 de junio de 2014

Del 23 de juny a l’1 d’agost i de l’1 de setembre al 12 de setembre, els trens del Metro del Vallès circularan amb els horaris corresponents al període no lectiu durant els dies feiners. Durant els dies feiners de la resta de l’estiu, del 4 al 29 d’agost, els trens de la línia Barcelona-Vallès circularan amb els horaris específics del mes d’agost. Aprofitant el descens de la demanda durant aquests mesos i per tal de minimitzar les afectacions als clients, FGC ha programat diferents tasques de millora de la infraestructura. Des del dia 14 d’agost a les 20.00 hores fins a l’inici del servei del 18 d’agost, l’estació de Pl. Catalunya d’FGC quedarà fora de servei, per la qual cosa durant aquests dies l’estació de Provença es convertirà en la d’inici i final de recorregut.

Principals novetats de les estacions del Grup FGC per a l’estiu 2014

Barcelona, 19 de junio de 2014

Les destinacions del Grup FGC són un referent per gaudir dels serveis d'oci, natura i aventura de les estacions de muntanya i trens turístics durant l'estiu. Es congelen la majoria preus i s’ofereix una gran oferta d’activitats familiars i esportives d’outdoor.

FGC inicia la campanya d’estiu amb obsequis dels seus productes turístics per la compra de targetes T-10

Barcelona, 17 de junio de 2014

Durant el mesos de juny i juliol, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya posa en marxa la campanya “Pròxima estació, estiu!”, amb la qual ofereix, per la compra de T-10, entrades pel Zoo de Barcelona i obsequis dels seus productes turístics. D’aquesta manera, FGC vol impulsar l’ús del transport públic mitjançant la compra de títols de transport integrats i promocionar la campanya d’estiu amb regals en tots els seus productes turístics.

Inauguració de l’exposició “Tren del Ciment, company de viatge” al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug

Barcelona, 13 de junio de 2014

L’exposició commemora els 100 anys del servei públic de viatgers del Tren del Ciment. El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el director del mNACTEC, Jaume Perarnau, inauguraran l’exposició aquesta tarda a les 17.30 hores.

La Molina, del Grup FGC, escenari de la cursa d’Ultrafons VCUF

Barcelona, 10 de junio de 2014

Del divendres 6 al diumenge 8 de juny es va portar a terme la tercera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF) que es la suma de 4 curses molt diferents i que en el cas de la de 214 km el traçat passava per La Molina.

FGC cedeix un local a l'estació de Sant Joan a l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Sant Cugat

Barcelona, 6 de junio de 2014

El local, de prop de 150 m2, serà la nova seu social de l’entitat. Amb aquesta col·laboració, FGC manté viu el seu compromís d’ajudar a mantenir el caliu ferroviari i aposta per donar valor a la memòria ferroviària.

La Molina obre el Bikepark i el Telecabina el dissabte 7 de juny

Barcelona, 5 de junio de 2014

La Molina obre part de les instal·lacions el dissabte dia 7 i ofereix fins el dia 10 de juny importants descomptes en el forfet de temporada del Bikepark. La principal novetat és que els germans Lacondeguy, els mítics professionals del MBX i la BTT de freeride, han arribat a un acord per a gestionar l’escola de BTT de l’estació i per a promocionar aquesta instal·lació puntera del Grup FGC. A més, també s’obrirà aquest cap de setmana el Parc d’Aventura als Arbres i el tubbing.

La segona edició de l'Smart Train Day d'FGC impulsa la col·laboració i l'intercanvi de coneixements en el sector ferroviari

Barcelona, 5 de junio de 2014

Les sessions de la jornada s’han centrat en destacar el paper fonamental de les millores tecnològiques posades al servei de l’usuari i dels operadors del sector ferroviari. FGC ha impulsat aquesta segona jornada amb la idea de consolidar-la com l’espai de referència de transmissió del coneixement al sud d’Europa.

Comença a circular el Montserrat Exprés, el nou tren turístic d’FGC exclusiu entre Barcelona i el Monestir

Barcelona, 2 de junio de 2014

La gran demanda turística per visitar Montserrat des de Barcelona ha portat FGC a crear un servei especial i directe entre la ciutat i el Monestir dins de la línia Llobregat-Anoia.

FGC organitza la II edició de l’Smart Train Day al Saló Internacional de la Logística (SIL)

Barcelona, 28 de mayo de 2014

La jornada aposta per convertir-se en l’espai de referència per donar a conèixer experiències i projectes al voltant del concepte “smart city” aplicat a l’àmbit de la mobilitat ferroviària. Les sessions de la jornada se centraran en l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de la logística integral i del servei a l’usuari, i en l’estudi d’experiències internacionals.

FGC col·labora amb Special Olympics per a fomentar la pràctica de l'esport

Barcelona, 26 de mayo de 2014

El conveni signat estableix la col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Special Olympics Catalunya per a buscar fórmules que contribueixin a l’èxit dels esdeveniments organitzats per l’agrupació esportiva.

El bikepark de La Molina fitxa els germans Lacondeguy

La Molina, 23 de mayo de 2014

La Molina i els germans Lacondeguy, els mítics germans professionals del MBX i la BTT de freeride, han arribat a un acord per a gestionar l’escola de BTT de l’estació i per a promocionar aquesta instal·lació puntera del Grup FGC. Fins el 10 de juny es pot comprar el forfet de temporada d’estiu del bikepark de La Molina amb molts bons descomptes.