FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

FGC incrementa un 45,2% els viatgers a Terrassa durant el primer dia de l’entrada en servei de les noves estacions

Barcelona, 29 de julio de 2015

La demanda a les estacions de Terrassa Rambla, Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides s’ha anat incrementat al llarg de tot el dia.

El president Artur Mas inaugura el perllongament d’FGC a Terrassa, que entrarà en servei demà

Terrassa, 28 de julio de 2015

El nou tram de ferrocarril té una longitud de 4 quilòmetres des de l’estació de Terrassa Rambla fins al nord de la ciutat i inclou tres noves estacions. L’obra permet configurar una línia de metro que uneix punts estratègics de la ciutat i zones de desenvolupament, millorar la connexió amb el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona i potenciar la intermodalitat amb Rodalies. La xarxa d’FGC a Terrassa sumarà 5,5 milions de viatgers/any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions usuaris nous. Les obres han comportat una inversió de 401 MEUR, han generat entre 200 i 800 llocs de treball directes en funció dels treballs i es calcula que crearà en cinc anys més de 1.200 llocs de treball indirectes.

FGC augmenta un 7% el nombre de viatgers durant el mes de juny

Barcelona, 20 de julio de 2015

El total de viatgers ha augmentat respecte el juny de 2014, certificant d’aquesta forma la tendència de creixement de la demanda. La línia Llobregat-Anoia és la que experimenta un ascens més gran amb un augment del 8,1% d’usuaris.

El conseller Vila presenta la renovació dels trens de la línia Llobregat-Anoia d’FGC

Barcelona, 17 de julio de 2015

Les unitats de la sèrie 213 que donen servei a aquesta línia s’aniran remodelant progressivament amb el canvi de tapisseria, la modificació de l’enllumenat interior, la remodelació dels lavabos i la millora dels vinils. FGC farà una prova pilot al setembre amb un nou servei que permetrà practicar la conversa en anglès a la R5 i la R6 de la línia Llobregat-Anoia, que són les de major temps de recorregut.

Juliana Vilert, nova directora Social Corporativa d’FGC

Barcelona, 15 de julio de 2015

En el seu currículum professional hi destaca una llarga trajectòria en el món de l’administració i la gestió pública.

El conseller Santi Vila anuncia que el perllongament d'FGC a Terrassa entrarà en servei el 29 de juliol

Barcelona, 10 de julio de 2015

Les obres, amb una inversió de 401 M€, han consistit en la construcció d’un nou tram de doble túnel de 4 quilòmetres des de l’estació de Terrassa Rambla fins al nord de la ciutat i de tres noves estacions. Es configura una línia de metro que uneix punts estratègics de la ciutat i zones de desenvolupament, es millora la connexió amb el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona i es potencia la intermodalitat amb la xarxa de Rodalies. La xarxa d’FGC a Terrassa sumarà 5,5 milions de viatgers/any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions d’usuaris nous.

FGC impulsa treballs a la via de la línia Llobregat-Anoia per millorar la comoditat de l'usuari per un import de 2,5 milions d'euros

Barcelona, 23 de junio de 2015

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha procedit a la licitació d’obres de millora de la via a diferents punts de la línia Llobregat-Anoia. Aquestes actuacions consistiran, principalment, en la millora de la infraestructura i superestructura, així com en el reforç i la renovació de diferents elements per tal de millorar el confort i la seguretat en el viatge. Aquests treballs es liciten per un import de prop de 2,5 milions d’euros.

FGC i FGV signen un conveni per impulsar projectes internacionals

Barcelona, 19 de junio de 2015

L’objectiu de la col·laboració és afrontar el desenvolupament de manera conjunta de nous sistemes ferroviaris tant a nivell Estat com internacional que de forma unilateral no serien possibles.

FGC es compromet a promocionar la Portalada de Ripoll com a candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Barcelona, 16 de junio de 2015

L’acte, que ha tingut lloc avui a les 17.00 h a l’Espai Provença de Barcelona, coincideix amb la inauguració de l’exposició «Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO». La mostra destaca els elements més singulars i la història de la Portalada romànica de Ripoll.

La UITP reelegeix Pere Calvet com a president de la divisió de metros i vicepresident mundial

Barcelona, 15 de junio de 2015

El director general d’FGC Pere Calvet és reelegit de nou president de la divisió de metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i vicepresident mundial de la mateixa associació.

Nous circuits al Bike Park, Espot Trail Running al Pallars i la Platja de la Cerdanya, destacades novetats de la temporada d’estiu 2015

Barcelona, 12 de junio de 2015

Durant els mesos de més calor els trens turístics i les estacions de muntanya del Grup FGC són el destí ideal per gaudir de la natura i les activitats d’aventura i oci. Amb els carnets gratuïts ATOTESTIU2015, els usuaris aprofitaran tota mena de regals a les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé, Montserrat i Tren del Ciment.

La UITP reconeix internacionalment FGC pel seu sistema de control de frau ‘Detector’

Barcelona, 11 de junio de 2015

El sistema de control de frau d’FGC ha estat reconegut en el UITP Word Congress & Exhibitionen en la categoria que premia l’Excel·lència Tècnica i Operativa al transport públic. El sistema ‘Detector’ es basa en la intel•ligència artificial i és pioner a tot al món.

Territori i Sostenibilitat comença a implantar un nou sistema de control de frau a les estacions d'FGC

Barcelona, 8 de junio de 2015

El sistema, basat en la intel·ligència artificial i pioner al món, alerta sobre les persones que cometen frau travessant la barrera tarifària aprofitant el pas d’un altre usuari. El dispositiu està situat des de fa un any a l’estació de Provença com a prova pilot i ha ajudat a reduir d’un 70% el frau en aquesta estació.

Ferrocarrils incorpora personal propi a la línia Lleida-La Pobla

Balaguer, 3 de junio de 2015

FGC ha incorporat personal propi per desenvolupar tasques de regulació de la circulació i atenció al client. Amb la campanya #LoTrenDeTots s’implica els clients en el disseny de la decoració dels nous trens. Ferrocarrils té previst una inversió de 1.200.000 euros en millores a la línia aquest 2015.

FGC i Correos estrenen les primeres màquines de recollida de paquets CityPaq a les estacions de Ferrocarrils

Barcelona, 2 de junio de 2015

Pl. Espanya, Pl. Catalunya, Provença, Sarrià i Sant Cugat compten des d’avui amb màquines d’entrega automàtica de paquets mitjançant un codi de recollida. La instal·lació d’aquests terminals, un projecte pioner a tot l’Estat, certifica la clara aposta d’FGC per estendre el concepte “smart” a tota la seva gestió ferroviària posada al servei de l’usuari.