FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

FGC amplia les freqüències en hora punta a l’estació de Quatre Camins

Barcelona, 17 de junio de 2016

El nou servei es posarà en marxa aquest dissabte, millorarà el flux de viatgers i facilitarà l’intercanvi modal a l’estació. També s’ha presentat una nova nau per estacionar i preservar part de les unitats històriques de la companyia a Martorell Enllaç.

FGC presenta els actes de commemoració del Centenari del tren a Les Planes

Barcelona, 16 de junio de 2016

Una exposició gràfica itinerant recorre els 100 anys d’història de la línia Pl. Catalunya-Les Planes. El programa d’activitats inclou un cicle de conferències sobre l’arquitectura modernista a les estacions, els impulsors de la línia Frank Stark Pearson i Carles Emili Montañés, i la presentació del nou llibre de Joan Carles Salmerón.

Una delegació de Subterráneos de Buenos Aires es forma a FGC

Barcelona, 10 de junio de 2016

Responsables de l’empresa argentina aprenen del model de gestió integral de seguretat implantat per Ferrocarrils de la Generalitat i del seu model d’explotació. L’operadora catalana viatjarà al país sud-americà per realitzar una auditoria i fer recomanacions de millora.

FGC millora els vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya

Barcelona, 10 de junio de 2016

Al vestíbul Rambla, les obres permeten guanyar espai al vestíbul, millorar els fluxos de circulació dels viatgers i instal·lar llums LED. Al vestíbul Bergara, s’instal·larà un ascensor per millorar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, que entrarà en servei el mes de setembre.

La Molina comença la temporada d’estiu aquest dissabte amb l’ampliació del Bike Park

Barcelona, 3 de junio de 2016

L’estació gironina obrirà tots els caps de setmana de juny, diàriament des del 2 de juliol i fins a l’11 de setembre i dos caps de setmana més de setembre i dos d’octubre. El Bike Park s’amplia amb la zona Trampolí, que permet baixar pel circuit marcat mentre es grava un vídeo del descens amb bicicleta.

Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l'accessibilitat a les estacions de Sarrià i del Putxet d'FGC

Barcelona, 20 de mayo de 2016

L’actuació a Sarrià inclou la remodelació de la platja de vies i la instal·lació de tres ascensors i, al Putxet, la col·locació de dos elevadors. Amb aquestes dues obres, amb un pressupost conjunt de gairebé cinc milions, el 100% de la xarxa metropolitana de Ferrocarrils de la Generalitat quedarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

FGC i Serveis Ferroviaris de Mallorca signen un conveni de col·laboració per millorar la mobilitat

Barcelona, 20 de mayo de 2016

Les dues entitats públiques treballaran per cooperar en la gestió eficient dels seus serveis i infraestructures, aprofitant les seves experiències i competències. Els àmbits de col·laboració, dins del sector ferroviari, inclouen la tecnologia, la construcció, l’explotació, el manteniment, el proveïment, la gestió, els estudis o l’exportació de coneixements.

FGC i l'Ajuntament de Sant Cugat impulsen un aparcament d'enllaç a l'estació de Mira-sol

Barcelona, 13 de mayo de 2016

Els usuaris que deixin el cotxe estacionat a l’edifici Mira-sol Centre i agafin el tren gaudiran de descomptes en l’ús de l’aparcament. La mesura és fruit de l’acord de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat per potenciar l’ús del transport públic col·lectiu.

FGC col·labora amb el CCCB en l’exposició central de la celebració de l’Any Llull

Barcelona, 2 de mayo de 2016

Ferrocarrils col·laborarà en la difusió i el coneixement de l’exposició del CCCB “La Màquina de pensar. Ramon Llull i l’Ars combinatoria”, a partir del 13 de juliol. L’acord inclou, entre d’altres accions, la creació de diferents bitllets combinats per englobar el viatge amb Ferrocarrils i l’entrada als recintes culturals que s’acordin.

Els consellers Rull i Vila bategen dos trens d’FGC amb noms d’escriptors

Barcelona, 22 de abril de 2016

Una unitat de la sèrie 113 i una altra de la 114 porten els noms dels escriptors Caterina Albert i Joaquim Carbó. La iniciativa forma part del conjunt d’activitats que Ferrocarrils de la Generalitat ha preparat per celebrar amb els seus usuaris la setmana de Sant Jordi.

Territori i Sostenibilitat licita l'ampliació de l'andana de l'estació de Provença

Barcelona, 20 de abril de 2016

La plataforma per als viatgers sentit Sarrià, molt saturada a les hores punta, passarà de tes a vuit metres en el tram més proper al vestíbul de Rosselló. Aquestes obres a Ferrocarrils de la Generalitat, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i una durada de dos anys, començaran al segon semestre d’enguany.

FGC i Andana Central col·laboren en la difusió del patrimoni històric i cultural ferroviari

Barcelona, 19 de abril de 2016

Les dues entitats treballaran per organitzar exposicions, conferències, seminaris o cursets per difondre el coneixement d’FGC. FGC i Andana Central col·laboraran en diferents accions centrades en la recerca i la difusió dels temes relacionats amb la història de la xarxa de Ferrocarrils.

FGC posa en marxa una setmana dedicada a les Montserrats

Barcelona, 18 de abril de 2016

Del 18 al 29 d’abril, totes les nenes i dones que es diuen Montserrat gaudiran, juntament amb un acompanyant, de dos bitllets d’anada i tornada per al Cremallera de Montserrat i dues entrades per a l’espai Audiovisual. Per poder aprofitar aquests avantatges serà necessari presentar el carnet del Club de les Montserrats

Els llibres són protagonistes a Ferrocarrils per Sant Jordi

Barcelona, 15 de abril de 2016

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha preparat un any més diferents activitats per transmetre l’esperit de la Diada de Sant Jordi i per fomentar l’ús de la lectura entre els seus usuaris. Els viatgers podran gaudir d’un programa d’actes que es desenvoluparà a les estacions i als trens d’FGC i on els escriptors/es, ja siguin consagrats o amateurs, prendran el protagonisme.

Presentació de resultats 2015 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Barcelona, 14 de abril de 2016

Resultats de l'exercici 2015 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.