FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

FGC promou l’ús del transport públic per visitar el Rec.016 d’Igualada

Igualada, 6 de noviembre de 2017

Els visitants que arribin al festival amb tren rebran un refresc de regal i una entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada. L’accés amb tren millora les condicions ambientals i promou estils de vida més saludables

FGC inverteix 2,2 MEU en renovar la sala de màquines del Funicular de Sant Joan

Barcelona, 31 de octubre de 2017

Les accions permeten millorar els estàndards de qualitat del funicular i minimitzar el nombre d’incidències. El funicular estarà fora de servei 4 mesos i FGC aprofitarà per dur a terme les tasques de revisió anual de la infraestructura.

Important augment de visitants als destins turístics del Grup FGC

Barcelona, 24 de octubre de 2017

Els visitants registrats enguany han augmentat a les explotacions de Montserrat (+26%), Vall de Núria (+5%), Vallter 2000 (+3%), Port Ainé (+16%), El Tren del Ciment (+22%) i El Tren dels Llacs (+1% tren històric i +59% tren panoràmic). El cremallera i funiculars de Montserrat arriben al milió de viatgers a principis d’octubre, xifra que s’assolia tradicionalment al desembre.

La línia Lleida - La Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any de gestió d’FGC

Lleida, 20 de octubre de 2017

La inversió realitzada per FGC a la línia és superior als 11 milions, sumant els més de 5,7 milions invertits el primer any i els 6 milions destinats a la compra de la tercera unitat de tren. La Comissió de seguiment del servei Lleida – La Pobla de Segur – Esterri d’Àneu fa balanç de les millores introduïdes durant els primers 12 mesos d’explotació. L’adquisició d’una tercera unitat de tren, una nova estació al polígon El Segre, la introducció de parades facultatives i la modificació del horaris per millorar les connexions amb els trens de RENFE són les principals novetats.

FGC inverteix aquest any 2,4 milions d’euros a les estacions d’Espot i Port Ainé

Barcelona, 19 de octubre de 2017

La Comissió Assessora del Pallars destaca les inversions realitzades en millores a les estacions i l’augment d’usuaris d’aquest estiu. Ferrocarrils invertirà més de 150.000€ en la carretera d’accés a Espot.

FGC, amfitriona dels òrgans directius de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP)

Barcelona, 18 de octubre de 2017

Els dies 16, 17 i 18 d’octubre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acollit les reunions dels Comitès de Direcció i Executiu de la UITP. Aquesta trobada ha reunit 80 representants de les principals empreses i associacions dedicades al transport públic d’arreu del món.

Acord entre FGC i el RACC per a la instal·lació de punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions

Barcelona, 10 de octubre de 2017

Els Punts Bici són estacions d’autoreparació de bicicletes d’ús lliure i gratuït equipades amb les eines necessàries per fer-hi petites reparacions i tasques de manteniment. Cinc estacions de les Línies Metropolitanes d’FGC disposen d’aquest servei que pretén fomentar la intermodalitat tren-bicicleta .

FGC converteix l'estació de Sabadell Rambla en un centre de desenvolupament ferroviari

Barcelona, 6 de octubre de 2017

Ferrocarrils reaprofita les instal·lacions de l’antiga estació com un espai per treballar les competències professionals en la gestió d’emergències ferroviàries. El nou centre, anomenat “Espai Sabadell Rambla”, estarà operatiu a finals d’aquest any 2017.

Es reuneix la Comissió Assessora de La Molina per preparar la temporada d'hivern

Barcelona, 5 de octubre de 2017

El 5 de gener de 2018 es farà la presentació oficial del 75è aniversari de La Molina amb motiu de la inauguració del primer teleesquí comercial de l’estat espanyol l’any 1943. La Molina organitza les I Jornades d’Economia de Muntanya i promou la Taula Estratègica de Muntanya, un òrgan que vol impulsar el negoci a la zona.

FGC incrementa el servei de trens a l'estació d'Olesa de Montserrat

Barcelona, 28 de septiembre de 2017

Les noves circulacions permeten millorar la mobilitat entre Olesa de Montserrat i Esparreguera i absorbir l’increment de demanda en aquesta estació. El pla de mobilitat inclou també millores en el servei de connexió amb autobús per als ciutadans d’Esparreguera.

FGC s’avança a la temporada d’hivern amb la posada en venda dels forfets de temporada

Barcelona, 27 de septiembre de 2017

S’inicia la comercialització dels forfets de temporada de les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé amb preus promocionals. FGC vol fer més accessible l’esquí a les famílies amb els forfets familiars que surten a la venda amb descomptes de fins al 20% podent incloure altres descomptes en funció del nombre d’unitats comprades

El turisme amb trens històrics centra la VI Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari

Barcelona, 19 de septiembre de 2017

La jornada se celebra aquest any al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. El programa d’enguany inclou la visita al material mòbil històric que té FGC a la nau cotxera de l’antiga estació de Rubí.

Més d’1,1 milions de visitants durant la temporada d’estiu 2017 a les estacions i trens turístics d’FGC

Barcelona, 19 de septiembre de 2017

Des de l’inici de l’estiu, La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé han registrat un total de 400.000 visitants . Pel que fa als trens turístics d’FGC, el cremallera i els funiculars de Montserrat, el cremallera de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat més de 700.000 persones durant el 2017 (increment del 22%).Tant el Tren del Ciment com el Tren dels Llacs continuen en funcionament les properes setmanes. També Vall de Núria i La Molina

FGC reforça el servei amb tres nits de servei ininterromput durant les Festes de la Mercè

Barcelona, 18 de septiembre de 2017

Els trens de les línies L6, L7, L8 i L12 oferiran servei ininterromput les nits del 22, 23 i 24 de setembre. La nit del Piromusical de la Mercè es reforça el servei amb dues circulacions amb sortida des de Pl. Espanya a les 22.55h i a les 23.07h.

El 100% de la xarxa metropolitana d’FGC queda adaptada a persones amb mobilitat reduïda

Barcelona, 13 de septiembre de 2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, visita l’estació del Putxet, un cop han finalitzat les obres de millora de l’accessibilitat. Els treballs, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, han consistit en la instal·lació de dos ascensors per a facilitar les connexions entre el carrer i les andanes.