FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

FGC i la Fundació Institut Guttmann col·laboren per a facilitar la pràctica d'esport inclusiu per a persones amb discapacitat

Barcelona, 12 de abril de 2017

Les dues entitats fomentaran la pràctica d’activitats esportives a l’aire lliure amb una finalitat terapèutica i socialitzadora per al col·lectiu de persones amb discapacitat. Els pacients i els seus acompanyants gaudiran d’avantatges per practicar esquí adaptat a les pistes de la Molina.

FGC reprendrà el servei turístic del Funicular de Gelida

Barcelona, 12 de abril de 2017

El 15 de maig es licitarà el concurs per reprendre el servei turístic dels caps de setmana. Amb una inversió d’1,5 milions d’euros, es renovarà el funicular respectant-se el disseny històric.

1917 La modernitat arriba en tren a Sant Cugat. Conferència Enric Ticó amb els Amics de la Unesco

Barcelona, 12 de abril de 2017

La línia Lleida-La Pobla d'FGC augmenta més d'un 60% la seva venda de bitllets online

Barcelona, 11 de abril de 2017

En 6 mesos de l’any 2016 es van vendre 372 bitllets online, al primer trimestre d’enguany ja s’han venut 597 bitllets. Els títols de transport es poden adquirir a través del web lleidalapobla.fgc.cat.

Les estacions i els Trens Turístics del Grup FGC, oberts per Setmana Santa

Barcelona, 11 de abril de 2017

La Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé organitzaran tota mena d’activitats pensades per a tots els públics. Els trens turístics d’FGC, el Cremallera i funiculars de Montserrat, el Cremallera de Núria, el Tren dels Llacs i el Tren del Ciment, oferiran un ampli ventall de propostes per gaudir d’escapades en família i amics.

Terol acull l'exposició del centenari del tren a Les Planes d'FGC

Barcelona, 10 de abril de 2017

Els orígens familiars de Carles Emili Montañés, impulsor de l’arribada del tren a Les Planes, es troben a la comarca del Matarranya, a la província de Terol. L’exposició gràfica recorre els 100 anys d’història de la línia Pl. Catalunya-Les Planes. El president d’FGC ha inaugurat la nova ubicació de la mostra a la Casa de los Diezmos de Massalió.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aprova el seu Codi Ètic

Barcelona, 7 de abril de 2017

El Codi Ètic d’FGC neix amb l’objectiu que l’ètica i el bon govern impregnin de forma explícita i transversal la gestió de l’empresa i els processos de presa de decisions. El mateix document crea el Comitè d’Ètica que vetllarà pel compliment del codi. FGC ha habilitat l’Espai Ètic, un espai d’informació amb una bústia electrònica per facilitar la realització de consultes o comunicats.

FGC omple de literatura trens i estacions per celebrar Sant Jordi

Barcelona, 6 de abril de 2017

Ferrocarrils ha preparat diferents actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi per celebrar amb els usuaris aquesta festivitat. Es regalaran llibres als usuaris, es faran lectures de contes i relats, “s’alliberaran” llibres als trens i a les estacions i es batejaran trens amb noms d’escriptors o escriptores. Ferrocarrils activarà per Sant Jordi la venda de llibres a través de la botiga online d’FGC, http://botiga.fgc.cat.

El metro de Guadalajara (Mèxic) fa proves de circulació a la línia d'FGC

Barcelona, 6 de abril de 2017

Les proves s’allargaran fins a mitjans del mes d’abril i es faran en horari nocturn i fora de l’horari comercial. La unitat, fabricada per Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, posarà a prova, entre d’altres, les prestacions en tracció i frenat i es mediran aspectes com la velocitat, l’acceleració o el soroll.

Tall de servei a la línia R5 per obres de millora

Barcelona, 5 de abril de 2017

El cap de setmana del 8 i 9 d’abril quedarà interromput el servei de trens entre les estacions Sant Vicenç | Castellgalí i Manresa Baixador de la línia Llobregat-Anoia. FGC oferirà diferents serveis d’autobusos substitutoris per garantir la mobilitat dels viatgers.

El director general d'FGC, Pere Calvet, presideix el nou Smart Mobility World Congress

Barcelona, 4 de abril de 2017

El nou congrés se centrarà en el transport intel·ligent i abordarà els avenços més innovadors en mobilitat urbana i interurbana. El certamen tindrà un espai propi dins de l’Smart City Expo i fusionarà la branca de mobilitat d’aquest congrés amb el BcnRail.

Tall de servei els caps de setmana a la línia L12 amb motiu de treballs de millora

Barcelona, 29 de marzo de 2017

Els caps de setmana de l’1 i 2, del 8 i 9 d’abril i el dissabte 22 d’abril el servei de la línia L12 (Reina Elisenda) quedarà interromput pels treballs de construcció de la nova sortida d’emergències de l’estació de Sarrià. Es recomana als usuaris utilitzar les línies d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) números 66, 68 i el Nitbus N7 com a serveis alternatius.

Es reuneix a Tremp la Comissió de seguiment del servei de transport Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d'Àneu, on s'ha destacat l'augment d'usuaris i la satisfacció

Barcelona, 23 de marzo de 2017

L’any 2016 s’assoliren els 111.241 viatges, un augment del 45% respecte l’any anterior. L’índex de satisfacció del client puntua la línia en 75,61 sobre 100, una xifra molt propera a la de les línies Barcelona – Vallès o Llobregat – Anoia, també gestionades per FGC. La comissió es creà l’any 2012 amb l’objectiu d’avaluar i analitzar el funcionament del servei de tren i de bus entre el Pallars i el Segrià.

FGC i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès convoquen el V concurs de tuitrelats "Un tren d'històries"

Barcelona, 23 de marzo de 2017

El concurs literari de tuitrelats forma part del conjunt d’iniciatives que Ferrocarrils està preparant per la setmana de Sant Jordi. El tema central del concurs serà el viatge en tren i podran ser presentats per Twitter amb l’etiqueta #FGCrelats.

El Laboratori d'Ecoinnovació presenta el primer informe "Tendències d'ecoinnovació en mobilitat ferroviària"

Barcelona, 20 de marzo de 2017

L’informe ha estat realitzat amb la col·laboració d'FGC, Alstom, TMB i Railgrup i presenta una anàlisi de la importància de l’ecoinnovació en la situació actual del sector de la mobilitat ferroviària. L’informe recull les principals tendències i casos reals d’empreses globals que demostren de quina manera l’ecoinnovació suposa una millora de les condicions ambientals i un benefici empresarial a través de la reducció de CO2, de l’estalvi en costos en matèries primeres i energia, així com un augment del valor dels aspectes intangibles que valora el mercat.