Any Europeu del Ferrocarril

Presentació

La UE ha declarat l’any 2021 com a l’Any Europeu del Ferrocarril. Aquesta iniciativa es concep com una oportunitat per a fomentar els beneficis del ferrocarril com a un mode de transport sostenible, innovador i segur; un transport de futur.

Com a empresa de referència a Catalunya, FGC organitzarà i participarà amb altres companyies ferroviàries europees en un seguit d’actes, campanyes i activitats que es promouran durant aquest any amb l’objectiu de posar el ferrocarril al centre de la mobilitat, restaurar la confiança dels usuaris, i animar a més persones a pujar al tren, especialment a les generacions més joves.

El ferrocarril juga un paper clau en el desenvolupament d’un transport i un turisme sostenibles, i apostar per aquest mode és, avui, una aposta per assolir els objectius de transformació econòmica, transició ecològica i inclusió social que es fixa Europa per als propers anys.

Enllaç a la pàgina web de la UE: https://uic.org/year-of-rail/

Jornades Any Europeu del Ferrocarril

Coorganització de jornades per a l’obertura de debats i reflexions sobre el paper del ferrocarril a la Catalunya del futur.

IX Jornada de patrimoni històric ferroviari

Inscriu-te a la Jornada de patrimoni històric ferroviari que tindrà lloc el proper 27 d’octubre al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

Inscriu-te

objectiu_europa
Objectiu Europa

Aquí pots consultar l’acte que va tenir lloc el passat 15 de juliol.

Properes jornades

22/10/21 Trencant fronteres. L’ànima europea i els ferrocarrils

17/11/21 Sense tren no hi ha ciutat

01/12/21 Tren i avio, rivals o socis

16/12/21 Turisme sobre vies

20/01/22 Les infraestructures del futur

04/02/22 Indústria ferroviària, motor de país

25/02/22 Digitalització: el futur del ferrocarril

Any 2021

17 de novembre Jornada Sense tren no hi ha ciutat

17 desembre Jornada Turisme sobre vies

(pendent desembre) Jornada Trencant fronteres

Any 2022

20 gener Tren i cinema

4 febrer Jornada Indústria ferroviària, motor de país

25 febrer Jornada Digitalització: el futur del ferrocarril

(pendent març) Tren i literatura

Any Europeu del Ferrocarril Banner
Actes anteriors
Interpretació de l’Himne a l’Alegria

La música i els trens uneixen a la gent és una de les iniciatives de TopRail en què FGC ha participat per tal de commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril. Per aquest motiu, diversos operadors de transport que formen part de la UIC han col·laborat per a la interpretació conjunta de l’Himne a l’Alegria, que s’ha publicat el 27 de setembre amb motiu del Dia Internacional del Turisme. La contrabaixista Núria Casas i Coll, estudiant de l’ESMUC, ha interpretat el contrabaix.

Aquesta iniciativa reivindica el ferrocarril com a aposta turística segura i sostenible, una de les línies de treball que potencia FGC a través d’FGC Turisme.

Vinilat de trens

Ferrocarrils ha vinilat tres trens de les seves línies amb una campanya per donar visibilitat al nomenament de la Unió Europea i difondre la importància del mode de transport ferroviari. Nota de premsa Més informació.

Festa del Tren

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la commemoració de l’Any Europeu del Ferrocarril, va participar a la Festa del Tren, que va tenir lloc a Prades du Conflent el passat 18 de setembre.

La jornada, que també va coincidir amb la setmana europea de la mobilitat, va comptar amb diversos actes divulgatius i taules rodones. A la taula rodona Les trains touristiques en Catalogne Sud, hi va participa en Toni Sanmartí, director d’FGC Turisme. Pots consultar el programa aquí

festa tren 21
Menú
X