COP26

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’adhereix a la Declaració de Glasglow per accelerar l’acció climàtica en l’àmbit del turisme.

L’adhesió al manifest implica el compromís per reduir a la meitat les emissions derivades del sector del turisme de cara al 2030 així com aconseguir l’objectiu de zero emissions netes abans del 2050.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha adherit, en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), a la Declaració de Glasgow sobre l’acció climàtica en el turisme. L’adhesió al manifest implica assegurar accions i compromisos que permetin reduir a la meitat les emissions derivades del sector de cara al 2030 així com aconseguir l’objectiu de zero emissions netes abans del 2050, un compromís que FGC vol assolir ja al 2030.

Com a signant del manifest, Ferrocarrils es compromet a adaptar els seus plans d’acció climàtica als objectius de la Declaració de Glasgow, informant públicament de les mesures adoptades i dels progressos aconseguits, en base a cinc eixos d’actuació:

  1. La medició de les emissions
  2. La descarbonització del turisme
  3. La regeneració dels ecosistemes
  4. La col·laboració amb la resta d’agents implicats
  5. El finançament dels objectius fixats

En aquest sentit, com a empresa compromesa en la lluita contra el canvi climàtic, ja fa temps que la companyia treballa en la mitigació d’aquestes efectes. Des de fa tres anys, compta amb l’Agenda d’Acció Climàtica 2030, amb la qual incorpora la sostenibilitat ambiental com un valor estratègic per a l’empresa, la societat i l’entorn. Una de les principals accions de l’agenda és la reducció de la petjada de carboni per contribuir a una societat més neta. I en aquest sentit, l’ha reduït en un 61% des de 2018.

En aquest enllaç es pot llegir el text complet de la Declaració de Glasgow sobre l’acció climàtica en el turisme.