A FGC som molt més que una empresa ferroviària: som un operador de mobilitat sostenible.
Fa 40 anys que connectem el territori català gestionant serveis ferroviaris i serveis turístics i de muntanya i convertint-nos en un referent en l’àmbit

internacional com a consultors estratègics i tècnics en transport ferroviari i gestió turística. Donar resposta a les necessitats de la ciutadania i del territori és el que ens empeny a evolucionar, a ser proactius i a superar-nos constantment.

Som activistes de la sostenibilitat, de la qualitat del servei, de la recerca i la innovació, de la tecnologia, la puntualitat i l’atenció als detalls.

Connectar les persones amb el territori, les seves necessitats i les del planeta són la nostra locomotora. Però no ho fem sols, ho fem 2.000 persones amb esperit d’implicació amb la nostra societat i disposats a ser tractors del canvi que el món necessita fer.

Tren FGC en 3D

Connectem Catalunya amb trens, funiculars, telefèrics, cremalleres, telecadires, telecabines i remuntadors.

Però, sobretot, ho fem sent l’alternativa més sostenible per al transport de passatgers i mercaderies, evitant 75 milions de desplaçaments en vehicles privats i la circulació de 73.500 camions cada any. Gràcies als nostres serveis, s’evita de l’emissió de milers de tones de CO₂. Concretament, les que es deixen de generar gràcies a què evitem 75 milions de desplaçaments en vehicles privats i 81.000 camions cada any

Connectem de manera
sostenible el territori, les
persones i l’economia

Connectem de manera sostenible el territori, les persones i l’economia. Des de la metròpolis de Barcelona amb les línies del Vallès, Baix Llobregat, Anoia i Bages, al Pirineu amb la línia de Lleida a la Pobla de Segur, i la muntanya de Montserrat i la vall de Núria amb els cremalleres.

El nostre sistema de treball i els nostres valors estan enfocats a les persones. Per això oferim el nostre servei amb el màxim compromís i atenció el detall, amb honestedat, amb ganes de liderar nous reptes i regint-nos sempre per la sostenibilitat.

Coneix què fem a FGC

futur

Anem cap al futur. Vens amb nosaltres?

El futur és massa seriós com per no pensar-hi; tan seriosa que si no ens preocupem pel present potser no arribarà mai! N’ets conscient? Saps què ens hi juguem?

proxima estacio

Pròxima Estació TV3

El fotògraf Enric Lucena descobreix la cara humana d’FGC en aquesta docusèria de cinc capítols.

#PròximaEstacióTV3

Territoris

Connectem de manera sostenible el territori, les perones i l’economia. Des de la metròpolis de Barcelona amb les linies del Vallès, Baix Llobregat, Anoia i Bages, al Pirineu amb la linia de Lleida a la Pobla, i les muntanyes de Montserrat i Núria amb els cremalleres.

El nostre sistema de treball i els nostres valors estan enfocats a les persones. Per això oferim el nostre servei amb el màxim compromís i atenció el detall, amb honestedat, amb ganes de liderar nous reptes i regint-nos sempre per la sostenibilitat.

Col·laboracions

Som una empresa metropolitana, i això vol dir que som socis del desenvolupament a la metròpoli de Barcelona. Per això cooperem amb moltes institucions i empreses capdavanteres com el Port de Barcelona, la Fira de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, el RACC, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Liceu, el MACBA, Turisme de Barcelona o l’Agència Catalana de Turisme.
Logos de varies empreses
Alamys
Advancing Public Transport

En l’àmbit internacional presidim la Unió Internacional del Transport Públic i compartim dades i bones pràctiques de manera continuada amb 13 operadors de primer nivell de tot el món.

En l’àmbit tecnològic, avui som el laboratori mundial de la implantació del 5G als metros suburbans i treballem en més de 32 projectes de recerca i innovació en col·laboració amb empreses i institucions d’arreu del món.

Som socis del territori
català

Ens sentim privilegiats per l’entorn natural que ens envolta, per això el promocionem i facilitem que tothom el descobreixi i el gaudeixi de les muntanyes catalanes a través d’un ampli ventall d’experiències lúdiques que fomenten un oci actiu i ambientalment responsable durant tot l’any. Gestionem i promocionem diverses destinacions turístiques de muntanya. Concretament sis estacions

Dibuix vert de 3 persones

de muntanya que són porta d’entrada als parcs naturals de les capçaleres del Ter i del Freser, del Cadí Moixeró, de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici. I a més, quatre trens turístics que t’apropen a la natura i al patrimoni cultura del país. Tota aquesta activitat genera un impacte econòmic net de més de 167 milions d’euros i quasi 2.500 llocs de treball.

El gran propòsit de la nostra activitat és generar oportunitats, llocs de treball i desenvolupament econòmic i social en zones amb un alt valor ecològic, paisatgístic i de qualitat de vida.

Treballem contínuament per a la millora de les infraestructures digitals i físiques per oferir una experiència cada cop millor als nostres visitants. Desenvolupem la nostra activitat de la manera més respectuosa amb l’entorn i incentivem aquest respecte entre els visitants, amb inversions constants per millorar l’eficiència energètica, la reducció i el reaprofitament dels residus, tot fomentant la biodiversitat i la protecció de l’entorn a través dels Eco-Parcs i el GeoParc a Montserrat.

Perquè, com a bons enamorats de la natura, volem continuar gaudint d’ella.

Les nostres estacions de muntanya

Gaudeix de qualsevol de les nostres 6 estacions pensades per a cada públic i per viure les millors experiències de muntanya.

Turistren

T’encoratgem a explorar els tresors naturals i culturals de Catalunya a través d’una experiència de viatge singular i sostenible a bord d’un conjunt de trens amb encant.

Transportem mercaderies per vies ferroviàries

Per tal d’incrementar la sostenibilitat facilitem el transport de mercaderies per ferrocarril davant d’altres opcions altament contaminants com és el camió. Transportem sals potàssiques, automòbils SEAT i caixes per peces de vehicles.

És a dir, amb la nostra capacitat de transport actual eliminem la circulació en carretera de 73.497 desplaçaments de camions a l’any, assolint un estalvi de 2,8 milions de litres de gasoil l’any. Tot això ho aconseguim amb 7 locomotores i 98 vagons.

Dades FGC 2019

El nostre repte és que al 2022 eliminem la circulació de 202.600 camions l’any, amb un estalvi de 10,3 milions de libres de gasoil anual i una disminució del 66% de les emissions contaminants.

I és que augmentant la nostra capacitat de transport també augmentem la nostra capacitat d’eliminar els impactes negatius en el medi ambient.

Previsions FGC 2022