LA MOLINA

La Molina és l’estació d’esquí pionera a l’Estat espanyol. Hi ha constància de presència d’esquiadors des del 1908. Tot i això, no va ser fins a l’hivern de 1923 que va esdevenir un lloc concorregut per als amants de l’esquí.

Esquí a l’hivern

Situada en un enclavament privilegiat, envoltada per cims de més de 2.500 metres, La Molina és avui un centre turístic on els esports d’hivern continuen sent els grans protagonistes.

Diversió tot l’any

L’oferta per al públic familiar s’estén a tots els mesos de l’any ja que La Molina disposa d’una rica proposta d’activitats lúdiques que, tant a l’hivern com a l’estiu, aposten decididament per l’esport, el lleure i l’entreteniment.

L’estació disposa de la certificació ISO14001 de Medi Ambient i de la “Q” de Qualitat Turística.

A La Molina s’hi pot accedir amb total comoditat amb cotxe, línia regular de bus o en tren.

La Molina

Més informació
www.lamolina.cat

Logo La Molina

VALL DE NÚRIA

L’estació de muntanya Vall de Núria està ubicada en un entorn natural privilegiat i carregat d’història i tradició.
S’hi pot gaudir tot l’any d’activitats per a tota la família relacionades amb la natura, la neu i l’alta muntanya.

A l’hivern

Als mesos d’hivern, Vall de Núria és un indret idoni per a la pràctica i l’aprenentatge de l’esquí. Té 11 pistes de diferents nivells amb una superfície esquiable de més de 17 hectàrees i disposa de 5 remuntadors.

A l´estiu

Amb l’arribada del bon temps, Vall de Núria adapta les seves activitats i serveis per tal d’oferir les millors possibilitats turístiques a tots aquells que vulguin passar les vacances a la muntanya. És una bona ocasió per fer múltiples activitats: excursions i ascensions a peu amb guia, passejades a cavall o en poni, tir amb arc, minigolf, passejades amb canoes o barca pel llac.

Vall de Nuria

Més informació
www.valldenuria.cat

Logo Vall de Nuria

CREMALLERA I FUNICULAR DE MONTSERRAT

Una de les maneres més atractives,
segures i relaxades d’accedir a la muntanya de Montserrat és a través del cremallera d’FGC.
Durant els 15 minuts que dura el viatge, es pot gaudir de l’espectacular vista de la serralada en un entorn natural únic utilitzant un mitjà de transport públic. El recorregut té una longitud de més de 5 km i uneix l’estació de Monistrol de Montserrat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb el monestir.

Un cop s’ha ascendit a la zona del monestir, encara hi ha la possibilitat de fer excursions amb dos funiculars:

Funicular Santa Cova

A l’estació inferior del funicular de la Santa Cova, ben a prop d’on segons la tradició va ser trobada la marededéu de Montserrat, s’exhibeix una mostra sobre els funiculars, la seva història i la seva evolució fins a l’actualitat, i sobre l’origen llegendari de la Santa Cova.

Funicular de Sant Joan

A més de 1.000 metres d’altitud, des de l’estació superior del funicular de Sant Joan es gaudeix d’una de les millors vistes de la muntanya i del monestir. Un cop allà, es pot visitar l’Aula de Natura, un espai que explica les principals característiques de l’ecosistema de Montserrat i les excursions que es poden realitzar.

FERROCARRIL TURÍSTIC DE L'ALT LLOBREGAT. TREN DEL CIMENT

El Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat o Tren del Ciment és una línia que històricament unia l’antiga fàbrica del ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà des d’on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

El tren té un recorregut de 3,5 quilòmetres i disposa de 4 estacions.

Les estacions són:
La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n’Hug.

El trajecte dura uns 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb dos cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun.

Horari de venda de bitllets i obertura de l’estació:

30 minuts abans de l’inici del servei fins a la finalització del servei.
Consulteu horaris i calendari del servei al website.

Tren del Ciment

Més informació
www.trendelciment.cat

Logo Tren del Ciment Ferrocarril Turistic de l'Alt Llobregat

TREN DELS LLACS

El Tren dels Llacs és un nou servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren històric entre Lleida i La Pobla de Segur i que neix fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis pels quals passa la línia.

Es tracta d’una activitat de dia que té, sobretot, dos punts forts: el viatge amb un tren històric i el paisatge del recorregut entre Lleida i La Pobla de Segur, vora el Noguera Pallaresa i els seus embassaments. A més, l’entorn de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà ofereix múltiples possibilitats als visitants, tant des d’una vessant lúdica com des de l’òptica gastronòmica.

Tren dels Llacs

Més informació
www.trendelsllacs.cat

Logo Tren dels Llacs

VALLTER 2000

Envoltada de cims, la base de l’estació està situada a 2.000 m d’altitud sobre la vall del riu Ter. La seva privilegiada situació geogràfica permet contemplar una panoràmica única i excepcional. Des de la cota 2.535 es divisa la badia de Roses i el cap de Creus (Costa Brava).

La neu més mediterrània dels Pirineus

Amb gairebé 35 anys d’activitat com a pista d’esquí, Vallter 2000 es troba en un circ d’origen glacial (circ de Morenç – Ulldeter), a la zona més oriental del Pirineu, a la comarca del Ripollès i dins el terme municipal de Setcases. Esquiadors de tot tipus, ja siguin debutants o de nivell mitjà-alt, poden gaudir dels 19,93 km d’àrea esquiable repartits en 14 pistes d’esquí de diferents nivells, amb un parc lúdic i 5 pistes de zona freeride.

Un estiu per gaudir de l’entorn

A l’estiu es poden fer diferents itineraris per l’estació per gaudir de l’entorn, com la travessa clàssica Vallter-Núria i la visita al naixement del riu Ter i al Xalet Vell. El telecadira és un dels principals atractius de l’estació i permet gaudir durant els mesos d’estiu del naixement del riu Ter.

Persones a Vallter2000

Més informació
www.vallter2000.cat

Logo Vallter2000

ESPOT I PORT AINÉ

Espot i Port Ainé constitueixen, a la comarca del Pallars Sobirà, un reducte per als amants de l’esquí i dels esports d’aventura en un entorn privilegiat. A prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i de l’estany de Sant Maurici, l’entorn possibilita la pràctica de diverses activitats a l’aire lliure i de diferents rutes per gaudir del paissatge

Espot Esquí

Amb més de 20 km esquiables i de 1.000 m de desnivell, Espot és coneguda per la qualitat de la seva neu i per les meravelloses vistes, que fan que els visitants se sentin en plena naturalesa alpina.

Les seves instal·lacions disposen des d’una àmplia zona per a debutants i un important jardí de neu, ideal per als més petits, fins a pistes homologades per a la celebració de competicions internacionals.

Port Ainé

Considerada l’estació d’esquí amb la millor neu del Pirineu, Port Ainé té prop de 30 km de pistes i 800 m de desnivell aptes per a tots els nivells i tipus d’esquiadors i snowboarders. El seu Snowpark, un dels pioners del Pirineu, ha estat durant molts anys a l’avantguarda de les noves tendències de l’estil lliure.

A la cota 2.000, els visitants podran gaudir al màxim de la neu a l’hotel més alt dels Pirineus, l’Hotel Port Ainé 2.000, de tres estrelles, i descobrir botigues, centres de lloguer de material, centres d’activitats, escoles d’esquí i restaurants, entre d’altres.

Espot i Port Aine

Més informació
www.skipallars.cat

Logo Espot
Logo Port Aine