Sostenibilitat

La sostenibilitat regeix tota la nostra activitat, tant la interna com la derivada dels nostres serveis de transport i de lleure. Perquè, si les persones són el nostre eix essencial, hem d’adoptar una posició activa per protegir i preservar l’entorn on viuen.

Per aquest motiu, el nostre propòsit és promoure una Catalunya més verda per als ciutadans d’avui i per als que hi habitaran demà, crear un futur per al nostre territori. I l’acció mediambiental és la millor manera de garantir aquest futur. De fet, la sostenibilitat no és un valor més, sinó que forma part del nostre ADN.

Mobilitat

Som l’alternativa més sostenible per al transport de passatgers i mercaderies, ja que evitem milers de tones de CO₂. Concretament, les que emeten 75 milions de desplaçaments en vehicles privats i 81.000 camions cada any.

Ecocalculadora

Una eina que mostra gràficament l’impacte en el medi ambient dels desplaçaments amb vehicle privat i pretén conscienciar de la importància de moure’s amb transport públic. Calcula automàticament les emissions de CO2 que s’eviten, la millora de la qualitat de l’aire, l’optimització del consum d’energia, l’estalvi econòmic que es genera, la reducció de la congestió viària i la disminució de la sinistralitat, segons cada itinerari.

FGC TURISME

Desenvolupem la nostra activitat de la manera més respectuosa amb l’entorn i incentivem aquest respecte entre els visitants.

Cargo

Eliminem 81.801 desplaçaments de camions l’any, amb la qual cosa assolim un estalvi de 3,1 milions de litres de gasoil. El nostre repte és que el 2022 puguem eliminar 202.000 desplaçaments de camions l’any, el 60 % més, així com reduir el 70 % més de litres de gasoil i disminuir el 66 % les emissions contaminants.

Dades 2019 desplacaments i gasoil
Informacio